Informace o článku
draace, vezete se jako dobrovolná zajatkyně na imaginární pirátské lodi, řízené byrokratickou mašinérií, mající své kredo v koncentrované lidské blbos...
draacedraace
...denní cint...denní cint
29.03.2009 23:05:0029.03.2009 23:05:00

diskuze na téma LETNÍ ČAS

draace,

vezete se jako dobrovolná zajatkyně na imaginární pirátské lodi, řízené byrokratickou mašinérií, mající své kredo v koncentrované lidské blbosti válečných let 20.století a chystáte se dokonce posmívat ostatním nedobrovolným pasažérům, kteří se nemohou smířit s 30-ti letou manipulací s jejich přirozeným životním stylem a prostředím, z nichž někteří mají tu odvahu, aby s vědomím, že nad lidskou blbostí nemohou sice nikdy zcela vyhrát, nemohou s ní přestat bojovat.

Úžasná dlouhá věta, kterou vám přeložím do srozumitelštiny: autor mi sděluje, jakým způsobem sebou nechávám manipulovat, pokud fandím letnímu času.

Když si někteří dovolili v roce 1979 jen pípnout proti této zhovadilosti, spočívající v posouvání nás od jara do podzimu ze středoevropského časového pásma do východoevropského, byli okamžitě umlčení Rudým právem (doslova), které nás v podstatě přirovnalo k lidem 2.kategorie, kterým se, jak bylo řečeno: „nechce vstávat“. Vy se k této demagogii hrdě hlásíte, jako by jste byla něco víc tím, že jste jako bytost snad více odtržena od přirozeného řádu než ostatní lidé.

Přeložím: tím, že mi nevadí vstát půl roku o hodinu dřív, se cítím jako nadčlověk :o)))

Snažíte se, v intencích myšlení jiných demagogů, v souladu s uvedeným v totalitním myšlením a mediálním masírováním davů naznačit, že odpůrci letního času jsou lidé nejen neschopní, nemocní, ne-li úchylní, ale dokonce líní a nepracovití. Asi nevíte, kolik je však mezi nimi i vzdělaných osobností, lékařů, zejména dětských a kardiologů, učitelů, ale i prostých rodičů, prarodičů a starostlivých maminek. Všichni ti vědí o škodlivosti letního času zejména pro své školou povinné děti. Asi jste v den, kdy se nám budete posmívat, nikdy nemusela burcovat své malé děti do jeslí, školky či školy, neviděla jste děti, které na vesnici stávají, tetelíce se ještě chladem i za normálního středoevropského času (SEČ) na zastávkách autobusů mezi 6-7 hodinou ráno a které po hodinovém posunu na letní čas musí tamtéž stát mezi 5- 6 hodin SEČ a díky tomu vstávat někdy ve 4 - 5 hodin ráno SEČ – tedy vlastně vše v noci, jen proto, aby se tak některým sobcům, egoistům a duševním otrhancům umožnilo fiktivně si „prodloužit“ odpoledne. Typickým je v tomto směru výrok paní Lídy Rakušanové, který se mi již podařilo v tisku kritizovat. Stále intenzivněji se ozývají nářky lékařů na poruchy spánku značné části populace, avšak to, že tím je vino každoroční časové „tsunami“, které lidem naruší jejich přirozený biorytmus, nejen v ten jediný, Vámi vytoužený den, ale de facto trvale, se média bojí, asi s ohledem na jakousi „vyšší moc“, vyslovit.

Tento odstavec rozeberu níže:o)

Nicméně děti tetelící se zimou na zastávkách mě „dojaly“.

Protože již dávno padl nesmyslný mýtus o jakési energetické úspoře, zůstává tou vyšší mocí, podle mého názoru, ona koncentrovaná lidská blbost, se kterou se nikdy nesmířím s proto budu odpůrcem (nejen) letního času, seč mí síly budou stačit. A jestli si myslíte, že je možné, abych se od doby, kdy mi bolševik zakázal všechny vysoké školy v republice, stal vysokoškolským profesorem, jmenovaným prezidentem republiky jako líný a nepracovitý člověk, pak Vám pouze doporučuji, abyste se na takovou životní dráhu pustila sama a ověřila si, zda to jde bez práce. Pravdou však je, že v mých nejtěžších dobách, kdy jsem byl po maturitě nasazen do výroby „na dělnickou převýchovu“ a na dvouletou základní vojenskou službu, nebylo po letním čase ještě ani památky, takže to mohu pokládat za významné ulehčení mého tehdejšího údělu. Asi bych skutečně vstávat po 7 měsíců v roce na ranní směnu do vzdálené fabriky ve 3:30 hodin SEČ ráno nesnesl. Zkuste se takto zaměstnat Vy.

Zde se potvrdilo, že kamenem úrazu není existence letního času, nýbrž zášť vůči křivdám spáchaným za dob totalitního režimu.

A nyní vyjádření mé, co se týče letního času.

Přechod na letní čas je pakárna, souhlasím. Vtip však vězí ve faktu, že pakáren nám civilizace poskytuje mnohem víc, a vstávání o hodinu dřív je banalita, přinášející navíc výhodu v délce odpoledního světla.

Nezlobte se na mě, ale kecům o nářku dětských lékařů a kardiologů nevěřím, stejně jako o narušování přirozeného biorytmu. Co je vůbec přirozený biorytmus? Vstávání se sluncem a spaní se slepicemi. Je tohle možné dodržovat? Těžko. Stačí srovnat dvě skupiny: kancelářští pražáci, pracující od devíti, a varáci, makající od sedmi. Kdyby existoval přirozený biorytmus, jedna ze skupin by musela postupně vymírat na časovou újmu. A pokud je životním biorytmem myšlena přizpůsobivost, tedy zhoršené bytí v neoblíbeném půlroce, tak já nebudu váhat orodovat za nastolení celoročního letního času, protože mě nevyhovuje čas zimní: z práce chodit za tmy, ráno se budit brzy, musejíce trapně čekat, až přijde kýžená vstávací hodina, a denní světlo probendit kde jinde než v práci.

Takže letnímu času zdar!

draace

Nádhera!

Jsem se večer sprchovala a zpíval mi do toho kos. Paráda!

A konečně DVD rekordér nekecá, co se týče hodin na displeji:o)
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Co s tou změnou času všichni pořád řešít...

Co s tou změnou času všichni pořád řešíte? Jedinej vopruz, kterej kvůli tomu 2x za rok pravidelně zažívám, je posunování celkem asi 6-ti různých zobrazovačů času, nacházejících se v mém okolí (video, radiobudík, hodinky, mobil, auto, hodiny na zdi). P.S.: Ten půl rok kecající DVD rekordér snad nešel přeřídit nebo je pes zakopanej jinde? :-D
Gravatar

Frost: DVD rekordér ať si ukazuje, co ch...

Frost: DVD rekordér ať si ukazuje, co chce, protože já nahrávám akorát dostihy (s použitím časovače), a ty probíhají pouze v době času letního:o)
Gravatar

Vlastně tentokrát mi posun času způsobil...

Vlastně tentokrát mi posun času způsobil jednu slizárnu navíc, to přiznávám... V pátek jsem se zasekl u počítače a šel spát ve 2:22 ráno. Den poté se schylovalo k opakování "záseku" a já si někdy kolem půlnoci předsevzal, že zapluji do lože nejpozději opět ve 2:22. No a nějak jsem to prošvih - 2:22 vůbec nebylo :o))